یک آشپزخانه خوب دارای شرایط زیر است:
لزوم نورپردازی مناسب
در
آشپزخانههای قدیم که مانند امروز دارای
کابینتهای ثابت و جاسازی شده و محل مشخصی برای اجاق گاز، یخچال و دیگر وسایل آشپزخانه نبودند ،
نورپردازیاغلب به وسیله یک چراغ آویز سقفی که در مرکز سقف آشپزخانه نصب میشد انجام میگرفت. چرا که اغلب فعالیتهای داخل
آشپزخانه ( مانند آماده سازی مواد غذایی ) بر روی میز وسط
آشپزخانه انجام میشد.اما امروزه باید به گونهای این
نورپردازی صورت بگیرد تا باعث نشود که آشپز پشت به نور قرار گیرد و باعث خستگی مفرط شود.
لزوم جریان داشتن هوا
یک آشپزخانه خوب همچنین باید به گونهای طراحی شود که هوا در آن جریان داشته باشد و گرما و بوی ناشی از پخت غذا را به خارج منتقل نماید.